Op vakantie zie ik mezelf haarscherp en kom ik op tal van nieuwe ideeën. Heb jij dat ook? Best raar toch; dat kwaliteiten waar je op werk veel voordeel van hebt, zich het beste aandienen als je werk juist even achter je laat.

 

Vakantiegevoelens vasthouden 

Nou zie ik ze ieder jaar voorbij komen; tips om vakantiegevoelens langer vast te houden. Vaak leuke ideeën, maar voor mij werken ze niet. De ochtend beginnen met een croissantje en krantje in het bedrijfsrestaurant… is niet mijn ding! Terug op werk wil ik knallen, weer in flow komen, besluiten nemen en stappen zetten. Een takje lavendel op mijn bureau helpt mij daar niet bij.

 

Niet zonder risico’s..

Tegelijk realiseer ik me ook de risico’s: voor ik het weet kan ik me na terugkomst laten leiden door een ‘flow’ van afspraken en deadlines. De kwaliteiten die op vakantie zo makkelijk boven komen, meer en meer negerend. Deze vakantie besloot ik daarom: tijd om te veranderen!

Ik daag me nu uit wekelijks scherp naar mezelf te (blijven) kijken. De deur gaat even dicht en ik neem een momentje ‘persoonlijk onderhoud’. Daarnaast neem ik regelmatig tijd voor nieuwe ideeën. Ieder is welkom om dan mee te denken!

 

Persoonlijk onderhoud

Wat ik doe in zo’n momentje persoonlijk onderhoud? Eigenlijk niets anders dan wat ik op vakantie doe: ik neem even rust! Ik kijk naar de gebeurtenissen van die week, soms pak ik mijn doelen erbij, vraag me af waar ik sta en bedenk me vooral wat ik nodig heb. Vaak schrijf ik iets op; een voornemen, leermomentje of inspiratie voor mezelf. Het liefst op een ansichtkaartje. Dat geeft mij eenzelfde gevoel als wanneer ik op vakantie een inzicht heb, en ik vind het fijn ze regelmatig terug te lezen. Ze vormen mijn routekaart door het jaar heen!

 

Ideeën scheppen

Ik ontdekte  dat mijn ideeën op vakantie zo makkelijk komen, juist omdat ik dan niets hoef. Daarom wacht ik nu niet langer op het moment dat ideeën bedacht moeten worden. Regelmatig neem ik tijd om ideeën te scheppen, juist uit het niets. Heerlijk vind ik het! Het liefst houd ik deze momenten spontaan en vraag ik anderen ter plekke om mee te doen. Dit heeft me al vele fantastische gesprekken en nieuwe ideeën opgeleverd. De ideeën heb ik aan een  waslijntje op mijn kantoor hangen. En raad eens? Ze brengen me in een fantastische flow.

 

Deurhanger

Om anderen mee te nemen in mijn momentjes en nieuwe voornemens op werk, heb ik een deurhanger laten ontwerpen. Wat heb ik daar veel leuke reacties op gekregen! Naast het feit dat deze praktisch is en leuk aan mijn deur hangt, helpt deze mij eraan herinneren mijn momentjes te houden. Denk jij dat deze deurhanger ook iets voor jou kan zijn? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en maak kans op een gratis exemplaar.

 

Gratis exemplaar

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en maak kans op een gratis deurhanger. Ik geef er 5 weg aan nieuwe abonnee’s van mijn nieuwsbrief.