Wat is het een bijzondere tijd! We blijven massaal thuis en hopen dat zo veel mogelijk mensen gezond blijven én anders kunnen rekenen op de beste zorg. Van de ene op de andere dag werken vele vanuit huis. Voor de één is het een deugd en de ander kost het flink moeite. Hoe ga jij er mee om?


Thuiswerken; even lekker bijkomen, of niet?

De eerste dagen dacht ik: ‘even lekker bijkomen, en weer orde op zaken stellen‘. Dit was wat een dagje thuiswerken immers voorheen voor mij betekende.
Al snel ervaarde ik het huidige werken op afstand toch anders… van video meeting naar video meeting en de hele dag continu weer proberen orde op zaken te stellen. Ik was de hele dag druk, maar bleef op het einde van de dag met een knagend gevoel zitten. Hoe zit dat dan?


Voor de één een deugd, de ander een last

Op veel plakken waar op afstand gewerkt wordt, hoor ik dat het afstand werken eenieder flink bezig kan houden. De verschillende reacties van collega’s en teams op het op afstand werken zijn ook best groot.
Sommige collega’s bejubelen de voordelen en vragen zich nu al af of het in de toekomst nog wel wenselijk is om naar kantoor te komen.
Naar anderen gaan echter best wat zorgen uit: ‘raakt iemand niet overprikkeld?’ of: ‘hoe krijgen we deze moedeloze collega gemotiveerd?’. Dit zijn lastige vraagstukken om op afstand te managen!


Tips voor werken op afstand

Niet iedereen heeft dus direct de draai te pakken. Dat is ook niet gek!
Voor mij geldt dat ik me makkelijk aanpas en tegelijk heb ik de eerste weken echt af moeten vragen; ‘waar komt dit knagende gevoel vandaan?’
Zoals de meeste van jullie weten werk ik graag met de verschillende kleuren om voorkeurstijl in werk inzichtelijk te maken.
Toen ik vanuit de bril van mijn voorkeurstijlen naar mijn werkweek keek werd het ineens heel duidelijk wat er knaagde. Met een paar kleine wijzigingen had ik weer een heerlijke flow te pakken :-).

Deze flow en horen dat in vele organisaties mensen worstelen hebben me doen inspireren wat tips te delen om succesvol werken op afstand voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken. Het zal je niet verbazen dat deze tips rekening houden met alle verschillende voorkeurstijlen. Je leest de tips hier.


Nieuwsgierig ?

Ben je nieuwsgierig naar de aanpassingen die ik in mijn werk heb gedaan om weer een fijne en plezier flow te pakken te hebben? Je leest ze hier.

Wil jij eens sparren over hoe jij collega’s op afstand kan helpen hen werk leuker of beter te organiseren op basis van hen voorkeurstijlen?
Of ben je op zoek naar een coach die jouw collega’s hierbij kan helpen? Neem gerust contact op, ik help je graag… 😉