Toen ik in 2017 aan mijn coachopleiding begon, voelde ik me al min of meer coach.  Ik werkte al 15 jaar in het HR vak, waar ik vele managers, collega’s en teams in pittige situaties bij had gestaan. Van reorganisaties, baanverlies, grote promoties en snelle veranderingen.

 

Een vak apart

Al direct na de start van mijn opleiding ontdekte ik dat coachen écht een vak apart is. En wat voor vak! Een goede coach brengt je zo veel verder. Hij of zij begeleidt jou in je ontwikkeling, werkt met doordachte technieken en helpt jou om antwoorden te vinden en stappen te zetten. Ik heb veel gehad aan mijn coach. Nu ik mezelf ook écht coach kan en durf te noemen, geniet ik ervan anderen op weg te helpen in hen groei.

 

Het mooiste cadeau, voor jezelf of een ander

In enkele sessies kan coaching tot mooie inzichten leiden. Voor velen is het een cadeau: een coach die met oprechte aandacht, zonder oordeel en met goed onderbouwde technieken samen met jou werkt aan jouw doelen en jouw ontwikkeling.

Helaas hoor ik nog regelmatig mensen vragen: ‘is coaching niet een teken van zwakte, moet ik het niet zelf kunnen’?  Ik wijs er graag op dat menig top manager, directeur en high potential gecoacht wordt. Zeker niet omwille van enige zwakte: het vergt juist moed om naar jezelf te durven kijken.

 

Van alle tijden

Hoewel het vak van professioneel coach in Nederland nog relatief jong is, is de behoefte om vragen te stellen en begeleid te worden in het vinden van antwoorden ongekend oud. In vele stammen en culturen zijn de principes van coaching terug te vinden. Het is van alle tijden om juist met gerichte hulp stappen te kunnen zetten in jouw ontwikkeling.

 

Coaching voor iedereen

Persoonlijk zou ik het fantastisch vinden als ieder die wil, terecht kan bij een coach. Graag werk ik dan ook mee aan de Coach dag op vrijdag 28 september. Op deze dag kan je op diverse locaties in Nederland 45 minuten coaching boeken bij een bij de NOBCO aangesloten coach voor 15 euro. Deze investering gaat direct naar het goede doel UAF.

 

Kom jij kennismaken met coaching?

Wil jij graag ervaren hoe het is om gecoacht te worden en wat het effect daarvan kan zijn? Ga dan hier naar de website en reserveer jouw afspraak met een coach. Wil je graag door mij gecoacht worden? Ik coach deze dag vanuit Casa Basicflow, op de Havenweg 2 in Aarle Rixtel. Misschien zie ik je daar?!

 

Contact

Mocht je de 28e niet kunnen, maar wel graag meer willen weten over coaching. Neem gerust contact met me op!