Het zal je maar gebeuren… je hebt een helder doel voor ogen en je communiceert je drie slagen in de rondte, maar al je teamgenoten lijken op een compleet andere golflengte te zitten. Zo slaagt die samenwerking en dat project nooit!

 

Het verhaal van Bram

Bram, een oud collega van me, overkwam dit laatst. Hoe harder hij werkte en zijn teamleden trachtte te overtuigen, des te minder voet hij aan de grond scheen te krijgen. Radeloos werd hij ervan. Op enig moment zag hij nog maar 2 oplossingen: of teamleden moesten vervangen worden of hij zou de handdoek in de ring gooien en het project ‘teruggeven’.

 

Kopieën van mezelf

Toen ik doorvroeg op Bram zijn idee om teamleden te vervangen, herkende ik in zijn beschrijving van collega’s waar hij wél mee zou kunnen werken vooral hemzelf. Logisch en niets menselijks is ons vreemd. Voor Bram leek het inmiddels een verademing te kunnen werken met mensen die aan 1 woord genoeg zouden hebben. Ik vroeg Bram zich een voorstelling te maken van een team vol gelijk denkenden. Hoe zou het zijn als ieder teamlid tegelijk zou zien wat er moest gebeuren en daar bovenop zou springen? Zou dat zijn project ten goede zou komen?

 

Gelijkgestemden maken eentonige muziek

Na mijn vragen ‘bedankte’ Bram mij nukkig (zijn lichaamstaal straalde ‘maar niet heus!’ uit). Een week later belde hij me. Hij vertelde me zich te realiseren dat een orkest met dezelfde instrumenten tot weinig mooie stukken zou leidden. Ik vond dit een prachtige metafoor! We sparden verder over de verschillen in zijn team en de redenen voor ieder teamlid om wel of niet in beweging te komen. Bram realiseerde zich dat ze daar nauwelijks met elkaar over gesproken hadden. Hij nam zich voor met zijn collega’s hierover in gesprek te gaan.

 

Leren van elkaars verschillen

Even later werd ik door Bram en zijn team uitgenodigd. Ze wilden graag meer leren van en over elkaars verschillen. Ze waren benieuwd hoe ze beter konden samenwerken in het project. Na de gesprekken met Bram waren ze zich er over gaan verbazen dat ze allen hetzelfde wilden bereiken en elkaar toch niet altijd begrepen.

We gebruikten een kleurenmethode gebaseerd op DISC profielen, een toegankelijke methode, om te kijken naar ieders sterkten en de onderlinge verschillen in voorkeur- en interactiestijlen.

 

Workshop

In een workshop van één dag leerden Bram en zijn teamleden over elkaars sterkten en verschillen en maakten zij een nieuw projectplan waar ieder vanuit zijn en haar eigen sterkte en voorkeurstijl aan kon toevoegen.

 

Er zit weer muziek in

De workshop werd enthousiast besloten en Bram meldde mij enkele weken later dat er behoorlijk schot was gekomen in het projectteam: teamleden leken elkaar beter te begrijpen. Of om in Bram zijn muziekmetaforen te blijven: zij wisten bij elkaar de juiste snaar te raken.

 

Gratis download

Ben jij ook benieuwd hoe je samenwerking met collega’s kan verbeteren? Wil je meer weten over jouw sterktes? Of wil je juist meer weten over andere interactiestijlen?

 

Download hier gratis de pdf.