Groeien..

Wanneer mensen, teams of bedrijven willen groeien wordt vaak een route uitgestippeld om van A naar B te komen.  Er worden doelen gesteld en er wordt gekeken naar wat nog ontbreekt, eraan schort of welke problemen vooral opgelost moeten worden.

Dit kan weliswaar een effectieve wijze zijn om problemen op te lossen, al wordt daadwerkelijke groei vanuit deze denk en handelswijze nauwelijks gerealiseerd. De focus ligt immers om wat er nog niet is. Wat vervolgens met veel energie opgelost of aangeleerd wordt, blijkt van korte duur te zijn.

Door te focussen op wat er wel is en die talenten te laten bloeien ontstaat een groei benadering. Wanneer vanuit die positie gekeken wordt én talent gekoppeld wordt aan resultaat ontstaat (langdurige) groei. Vaak blijkt zelfs veel meer mogelijk dan vooraf (met gestelde doelen) werd verwacht!


Werken vanuit talent

Werken met of vanuit je talenten klinkt simpel. In de basis en als concept is dat het ook: je kijkt waar je goed in bent én hoe je daar resultaten mee kan behalen. Door je hierop te focussen ontstaat flow.

De praktijk is echter weerbarstiger. Vele van ons weten helaas nauwelijks wat onze talenten zijn. De reden daarvan valt samen met de definitie van talent: immers talent schuilt in activiteiten die ons moeiteloos afgaan. Veelal zijn we dus afhankelijk van onze omgeving en/of van zelfonderzoek om allereerst te realiseren wat onze talenten zijn.

Daarnaast is het hebben van talent nog iets anders dan je talenten bewust inzetten. Het is immers heel gewoon om onze energie allereerst te richten op het oplossen van problemen en verbeteren van datgene wat nog niet goed gaat. Met soms zelfs klachten of overspannenheid als gevolg…

Toen ik me realiseerde dat het een van mijn talenten is om ‘anderen met elkaar te verbinden’, werd ik blij! Ik doe dit inderdaad als kind al, maar had dit nooit als bijzonder gezien. In mijn werk was ik veel bezig met de projectadministratie en dit koste me veel moeite en energie. Nu focus ik me meer op het samenbrengen van anderen en lever daarmee een belangrijke bijdrage in ons grootste project. Het voelt heerlijk mijn talent bewust in te zetten, ik krijg er energie van!


Aan de slag met talent

Vanuit Op de schop help ik graag om talenten inzichtelijk te maken en te stimuleren dat talenten in werk en privé ingezet worden om resultaten te behalen. Ik bied diverse tools zoals talentinterviews, een talentscan, 360 feedback, workshops en persoonlijke en teamcoaching aan.

Je kan zowel zelf aan de slag gaan met je talent, als binnen je bedrijf of met je team. Teams en bedrijven help ik graag om vanuit de werkvloer aan de slag te gaan met  talent. Bijvoorbeeld met de inrichting van een talent center.  In zo’n talent center kunnen collega’s op laagdrempelige wijze kennis maken met talent en actief aan de slag om deze verder te ontwikkelen en te koppelen aan resultaat.


Mogelijkheden

Ben jij benieuwd naar jou talenten en mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan? Een persoonlijk talent interview (1,5 uur) en rapportage zijn al mogelijk vanaf 149 euro.

Ook kan jij je inschrijven voor een van de open trainingen die dit najaar plaatsvinden. Stuur gerust een app’je om op de hoogte gehouden te worden.
 

Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact op

Wil je meer weten om met talenten aan de slag te gaan? Neem  contact op voor een vrijblijvende afspraak. Ik kom graag kennismaken en de mogelijkheden met je bespreken.