Vanuit Op de schop help ik om bij leer- en verandervraagstukken ‘in beweging te komen’. In mijn ervaring realiseer je groeien en veranderen immers niet door er alleen over te praten!
Mijn opdrachtgevers weten dan ook; werken met Op de schop betekent gaan doen, beleven, ervaren én doorvoelen. Ik werk graag en met succes met theaterwerkvormen, al ben ik altijd op zoek naar nieuwe vormen om datgene aan te bieden wat het beste bij een vraagstuk past.
Sinds kort kan ik nu ook 1 op 1 Bokscoaching aanbieden en daar ben ik flink trots op en blij om. Kom jij zodra dit kan eens een keer sparren?
Je zal verbaasd zijn over de vernieuwende inzichten, die een rondje boksoefeningen jou op kan leveren! In deze blog vertel ik je vast meer.

Geen zin om te lezen? Bekijk hier mijn filmpje (tip: zet wel je geluid aan ;-))


Naast de vloer, nu ook ‘de mat’, op gaan

Met mijn achtergrond als trainingsacteur kijkt niemand vreemd op als ik voorstel een situaties uit te spelen, in een andere rol te stappen of samen de vloer op te gaan. Mijn omgeving reageerde echter flink verbaasd toen ik vertelde mijn activiteiten met bokscoaching uit te willen breiden: “Huh, jij bent toch alles behalve agressief?!”
Ik ben inderdaad niet agressief en eerder een zorgend type. Wel ben ik bijzonder geïnteresseerd in leren vanuit speelse, actieve werkvormen en impactvolle werkvormen. En wat ben ik onder de indruk geraakt van de impact die bokscoaching kan hebben op onze persoonlijke ontwikkeling!


Een kennismaking met bokscoaching

In 2015 maakte ik voor het eerst kennis met boksen als middel in trainingen. Ik zag teams de mat op gaan en hen samenwerking na boksoefeningen flink verbeteren. Ik vond het prachtig!
In 2019 maakte ik via Engagement Builders, kennis met Berend Oosterhuis van Bokscoaching. Met zijn bedrijf is Berend de grootste in Nederland als het gaat om boksen inzetten als methode voor coaching en persoonlijke groei (en ook voor teams en organisaties).
Ik was onder de indruk toen ik zag wat Berend met deelnemers in een korte sessie wist te realiseren. Via Engagement Builders mocht vervolgens ik de training ‘Boksen als Agogisch middel‘ bij Berend volgen: jeuh! Eenmaal op de mat en na mijn eerste ervaringen wist ik meteen; hier wil ik meer mensen kennis mee laten maken.

Spanning voelen in je lijf

Op de mat ervaarde ik direct de impact van bokscoaching. Het is allereerst bijzonder om ‘fysiek’ te sparren en elkaar bewust te raken. Er gebeurt van alles wanneer je iemand duwt, of de ander jou. Meteen komen de eerste vragen; Wat gebeurt er met je? Ben je gespannen? Waar voel je dat?
We gaan verder met sparren, spelen tikkertje en dagen elkaar uit. Opnieuw volgen vragen: hoe is het met je mindset? Zie je dit als spel, en wil je winnen? Hoe kijk je naar de ander; als ‘tegenstander’ of als ‘medestander’? Én wat hiervan herken je in je werk en/of dagelijks leven?
Ik hoef niet over de vragen na te denken, mijn lichaam heeft de antwoorden zojuist al gegeven. In een behoorlijk tempo ontstaan nieuwe inzichten, waar direct weer mee gewerkt kan worden. Een hele mooie balans van plezier maken en uitgedaagd worden; dat was mijn 1e kennismaking met bokscoaching.

Het lichaam vertelt, zonder na te denken

Bokscoaching laat precies zien waarom ik zo’n fan van actieve werkvormen en ervaringsgericht werken ben: praten kan immers soms moeilijk zijn, we raken verstrikt in ons denken, gaan (over)analyseren enz.
Bij actieve werkvormen – en zeker bij boksen – heb je geen tijd om te denken. Je reageert direct en je eerste reactie is heel puur. Je lichaam vertelt dan precies wat er aan de hand is; waar impulsen naar uit gaan, onze talenten liggen en waar we geneigd zijn van weg te bewegen.

Individueel werken; een sessie met veel impact

Na de training ‘Boksen als Agogisch middel’ ben ik de verdiepingstraining ‘Individueel werken’ gaan volgen. Inmiddels ben ik Bokscoach level 2 en zet ik bokscoaching succesvol als werkvorm in mijn praktijk in. Dit kan zowel als onderdeel van een lopend coachtraject of als een losse eenmalige werkvorm/sessie. Op basis van jouw vraag kijken we samen wat passend is.
Heb je niet direct een vraag maar ben je nieuwsgierig? Ook dan ben je welkom! Met bokscoaching is veel mogelijk: van sparrend thema’s als samenwerken, vertrouwen, grenzen stellen en/of leiderschap verkennen óf het volgen van een doorbraak- of een loslaatsessie.


Contact

Wat bokscoaching jou brengt? Allereerst kom je in beweging en vanuit die beweging doe je veel inzichten op over jezelf. Je werkt daarnaast in een veilige omgeving één-op-één. Wil jij samen de mogelijkheden onderzoeken? Neem contact met me op! Ik vertel je graag meer 🥊
Je kan een bericht achterlaten via de contactpagina of mij bellen op 06 53 79 17 61. Een mail sturen mag natuurlijk ook: rian@op-de-schop.nl.